INFORMATIE VOOR BETROKKENEN

Bewindvoering


Het is in onze snelgroeiende maatschappij best ingewikkeld om een bankrekening te beheren, te zorgen dat je voldoende geld hebt en te beslissen wat je uit kan geven. Daar helpt een bewindvoerder bij.


De belangrijkste taak van de bewindvoerder is om iemand te beschermen. Daarom wordt bewindvoering ook vaak beschermingsbewind genoemd. Wij beschermen onze cliënten tegen uitgaven die niet betaald kunnen worden en voorkomen zo dat zij in financiële problemen terechtkomen. Ook wordt het moeilijker om financieel misbruik van iemand te maken als er een bewindvoerder meekijkt naar in- en uitgaven.


Bij Jouw Geld, Onze Zorg ligt de focus op cliënten die vanwege een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zelf niet voldoende in staat zijn om over hun financiën te beslissen. Daar ligt onze passie en daar ligt ook onze ervaring. Benieuwd? Lees dan snel verder.


Coaching


Voor mensen die veel zelf kunnen regelen maar een beetje onzeker zijn, of mensen die net zijn gestopt met bewindvoering en nog wat hulp kunnen gebruiken, kunnen wij ingehuurd worden als coach. Een coachingstraject kan ook ingezet worden om te kijken of bewindvoering echt nodig is.
Als coach helpen wij om structuur en orde aan te brengen in de administratie. Wij brengen een systeem aan (die past bij de cliënt), met als doel dat de cliënt deze zelfstandig kan beheren. Omgaan met binnenkomende post, rekeningen verwerken, een budgetplan opstellen en bijhouden - dit zijn allemaal elementen die aan bod komen in een coachingstraject.


Coaching kan ingezet worden na beëindiging van een bewindvoeringstraject, maar ook juist om te kijken of bewindvoering wel echt nodig is. Soms kunnen cliënten met een goede structuur en begeleiding ook verrassend veel zelf. Coaching kan voor en door iedereen worden aangevraagd. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Lees dan snel verder.


PGB Beheer


Voor cliënten waarvan wij de bewindvoerder zijn en die een PGB hebben, kunnen wij als aanvullende dienst het PGB Beheer voeren. Dit betekent dat wij de administratieve kant van het beheer voor onze rekening nemen. Deze taak kan ook bij familie of een andere betrokkene blijven liggen, het is maar net wat de cliënt wil. Dit bespreken wij tijdens de intake. Dit is ook iets wat later aan de dienstverlening kan worden toegevoegd.


Als wij het PGB-budget gaan beheren dan bewaken wij dit budget en zorgen wij ervoor dat deze niet wordt overschreden. Wij kunnen zorgovereenkomsten opstellen en controleren de facturen of urenbriefjes die door de zorgverleners worden ingediend. Ook bewaken wij de looptijd van indicaties en de zorgovereenkomsten. Wil je meer weten over PGB Beheer? Lees dan verder.