INFORMATIE VOOR CLIËNTEN

Bewindvoering


Een bewindvoerder helpt jou met jouw geldzaken. Het is best ingewikkeld om een bankrekening te beheren, te zorgen dat je voldoende geld hebt en te beslissen wat je uit kan geven. Daar helpen wij jou bij!


Als wij jouw bewindvoerder worden, dan gaan wij jou helpen om jouw administratie te regelen. Wij zorgen dat je een bankrekening hebt en dat er leefgeld wordt gestort. Ook zorgen wij dat alle andere dingen die jij moet betalen, zoals je woonruimte, verzekeringen en nog veel meer, worden betaald. Als je recht hebt op hulp van de overheid, dan regelen wij ook de aanvragen daarvoor. Ook de belastingaangifte die jij ieder jaar moet doen regelen wij. Kortom: wij zorgen voor jouw geld, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken!


CoachingAls je veel wel zelf kan, maar wat hulp nodig hebt voor ingewikkelde dingen, of als je net gestopt bent met bewindvoering en nog wat hulp kan gebruiken, kan je ons inhuren als coach. Wij kijken dat wat je nodig hebt en komen je daarbij helpen.


Als wij jouw coach worden, dan gaan wij jou tips geven en helpen om jouw administratie op orde te krijgen en houden. Vaak heb je al een tijdje onder bewindvoering gestaan en hebben we samen besloten dat je het nu zelf wel kan. Als dat zo is, dan kun je ons nog een tijdje als coach inhuren, zodat je niet in één keer alles zelf moet doen, maar ons nog hebt om vragen aan te stellen en dingen mee te bespreken. Ook mensen die niet uit de bewindvoering komen kunnen ons inhuren. Er wordt dan altijd eerst een uitgebreide intake gedaan.


PGB-Beheer


Als wij jouw bewindvoerder zijn en jij een PGB (Persoonsgebonden budget) ontvangt, dan kan het beheer (de administratie) hiervan een taak van ons als bewindvoerder zijn. Het kan ook dat deze taak bij jouw familie ligt, of bij jouw mentor. Dit bespreken we tijdens de intake.


Als PGB-beheerder bewaken wij het PGB-budget en zorgen wij ervoor dat deze niet overschreden wordt. Wij kunnen zorgovereenkomsten opstellen op met jouw zorgverleners en wij controleren de facturen of urenbriefjes die door jou of de zorgverlener worden ingediend. Ook bewaken wij de looptijd van indicaties en de zorgovereenkomsten. Wij helpen niet met de aanvraag van een PGB, maar wel met het beheer ervan.