VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom moeten er nieuwe bankrekeningen worden geopend?


Als bewindvoerder beheren wij jouw bankrekeningen. Wij werken als bewindvoerder samen met de Rabobank en zullen dus nieuwe rekeningen voor jou openen bij de Rabobank. Het gaat dan om een beheerrekening en een leefgeldrekening. Op de beheerrekening worden alle bijschrijvingen gedaan, dus jouw salaris, uitkeringen, toeslagen, etc. Vanaf deze rekeningen worden ook alle vaste lasten betaald, zoals de huur/hypotheek, verzekeringen, tv-abonnement, telefoon, etc. 


Jij krijgt geen toegang tot de beheerrekening. Wel krijg jij toegang tot de leefgeldrekening, waar wij jouw leefgeld storten. Wij maken hier afspraken over met jou, zodat jij weet wanneer wij het geld storten (bijvoorbeeld iedere week of iedere maand) en hoeveel dit is.


Wij koppelen jouw nieuwe bankrekeningen met ons OnView systeem, zodat wij altijd beschikken over de meest actuele bij- en afschrijvingen in OnView. Jij kan dit ook bekijken in OnView zodat je ziet wat er met jouw geld gebeurt. 


Het is niet haalbaar om met meerdere banken te werken, daarom zullen jouw rekeningen worden ondergebracht bij de Rabobank. Mocht jij daar al een rekening hebben dan zullen wij deze laten omzetten naar een speciale rekening waar wij als bewindvoerder bij kunnen.